2011. június 29., szerda

Még egy kis meghívó

Hibák, amiket nem szabad elkövetni...

1-es

A meghívó az esküvő minden részletéről tájékoztat. Bár a levélpapírra sok mindent lehet írni, nem biztos, hogy a helyiség csillárjáról is kell írnod a levélben. Olyan menyasszonnyal is volt, aki a menyasszonyi ruha csipkemintáját, az esküvői terem építészeti stílusát és a virágdíszítések motívumát is szerette volna megjelentetni a meghívón.

2-es, helyesírási hibák

Kérd meg azokat a barátaidat, akik jók a helyesírásban, hogy olvassák el a meghívót, mielőtt az nyomtatásra kerül. Lehet, hogy meglepődsz majd, ha egy-két betű kimarad. (helyesírás program sem árt, amennyiben ugye SK készíted) Készíts egy másolatot a meghívóról és olvasd el figyelmesen balról jobbra. Nézzétek át, többen, többször. hátha. Ciki, ha a nevek rosszul vannak felírva, lemarad valami fontos betű. Meg úgy általában nem legyen benne semmi hiba, hiszen titeket minősít, nem azt, aki csinálta a meghívót.

3-as, túl sok szín

A meghívókat kirívónak és élénk színűnek képzeljük el (sárga vagy rózsaszín) a hatás kedvéért, azonban ne ess túlzásokba! Az élénk színeket ellensúlyozd semlegesekkel, és győződj meg arról, hogy a szöveg olvasható. Három-öt színt javaslunk, amiből egy vagy kettő semleges legyen, úgy mint az elefántcsontszín, a fehér, az arany vagy a barna.

4-es,  ti címezitek meg a borítékokat

A borítékok megcímzése időt vesz igénybe, és több papírkereskedő is vállal ilyen szolgáltatásokat alacsony áron. Ha mégis úgy döntenétek, hogy ti fogjátok megcímezni a borítékokat, akkor adjatok időt magatoknak, és ne egy alkalommal próbáljátok lerendezni, mert akkor sok hibát fogtok elkövetni.

5-ös,  túl sok időt kapnak a meghívottak a válaszadásra

Ha túl nagy határidőt szabtok meg a vendégeknek a válaszadásra, akkor azt el fogják felejteni. A határidő ne legyen három-négy hétnél hosszabb az esküvői meghívó kézbevétele után. Ne feledd, hogy minél hosszabb a határidő, annál több az esély arra, hogy a meghívottak elfelejtenek válaszolni, te pedig kifutsz az időből, hogy jó pénzért tudj helyet foglalni, ételt rendelni, köszönő ajándékot stb intézni.

6-os, túlzott rendelés

Ne feledd, hogy nem kell minden egyes vendég számára külön meghívót küldened. Nézd át a meghívottak listáját, és elegendő, ha családonként küldesz meghívókat. Így költségeid is kevesebb mint felére csökkennek.

7-es , kevés meghívó lett rendelve

A másik hibalehetőség az elégtelen mennyiség rendelése. Azért, hogy a listáról lemaradt vagy kifelejtett személyeknek is legyen meghívó szükség esetén, általában 25%-kal többet kell rendelni, mint a meghívottak listája. Érdemes borítékból is többet rendelni az esteleges elírások kiigazítására. Az utórendelés nagyon sok pénzbe kerül: a nyomtatás, gravírozás vagy a szitanyomtatás.

8-as, elmarad a bélyeg a válaszborítékról (már ha ugye messzi-messzi rokonról, ismerősről van szó)

Egy nyilvánvaló, mégis gyakran figyelmen kívül hagyott részlet. Komolyan, szinte lehetetlen gőz fölött is megnyitni egy lezárt borítékot.
*amennyiben megadod a telefonszámot, hogy jelezzenek vissza, akkor akár ezt is meg tudod spórolni. Csak készülj fel, hogy akkor a  legváratlanabb pillanatban csöröghet a telefon.)

9-es, a postaköltség kifizetése a levelek súlyának ellenőrzése előtt

Tudjuk, hogy izgatott vagy, el kell küldened a meghívókat, és még számtalan rendeznivalód van, ám sok későbbi fejtöréstől kíméled meg magad, ha előbb leméreted a postahivatalnál a leveleket. „Senki nem örül azoknak a meghívóknak, amelyet az elégtelen postaköltség miatt visszaküldenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése