2011. május 7., szombat

Helyszín - keresgélés

Kattogtattam, keresgéltem, végül választottam. Persze még mindig elméleti dolgokról beszélünk.
Két étterem, ami első pillanatban megfelelt annak, amit elképzeltem, bár ez még mindig nem az igazi.
Ha beírod a google-be (jó barát), hogy esküvő, helyszínek, Budapest, akkor sok mindent ki ad, őt is  (most csak őt biggyesztem ide, de szintén csak tájékoztató, annyi minden van) http://www.eskuvohelyszin.hu. 
Kiválasztod a neked tetszőt, rákattintasz és tudsz kérni ajánlatot. (aztán fölkelsz és bilibe lóg a kezed). Mindenről írnak csak pontos összegekről nem. A kaja/fő  még oké, de arról persze nem, hogy mennyi a terembérlet.  Ha elmegyünk és találkozunk a tulajjal, akkor persze, közlékenyek, de a mai rohanó világban, örülnék, ha kicsivel több információt kapnék.

Nálunk persze számít a kiválasztásnál, hogy lehessen bevinni (zárjegyes) röviditalt, mert a társaság jó része inkább azt preferálja. Mert tök jó, hogy szabadon lehet inni sört, bort, ásványvizet, üdítőt, de ha folyamatosan pálinkát, whiskeyt, etc. keresnek rajtunk a vendégek, akkor mit csinálunk? Fizetünk kétszerannyit, mintamennyért a boltban megvennénk? Számít, hogy legyen terasz, mert mégis csak gyönyörű nézni a csillagokat, miközben beszélgetünk. Számít, hogy legyen terasz, mert a társaság nagy része dohányzik. Igen, tetszik, vagy nem, igenis őket is figyelembe kell venni, ha mi magunk nem is hódolunk eme szenvedélynek. 

Számít az ár, a menü ára, hogy bevihető-e a torta, hogy mekkora az a hely (mása a hány főre elég, és más, hogy azok kényelmesen tudnak-e mozogni, táncolni, levegőt venni). Számít, hogy meddig lehet ott tartózkodni, jónéhány étterem, kúria stb kiesett, mert csak éjfélig lehetett tartani az eseményt és valljuk be, ritkán zár be a bazár 24:00kor.
Kérdezzük meg, nézzünk utána. Ne ragadjunk le egy helynél, érdeklődjünk, nézzünk utána, hogy mik a visszajelzések a kiválasztottnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése