2011. május 5., csütörtök

Helyszín

Még nincs meg a helyszín. Nincs meg a tervezett létszám így egy kicsit nehézkes kiválasztani a megfelelőt. Persze hozzávetőlegesen, körülbelülire meg lehet mondani, hogy mégis kiket szeretnénk meghívni, de papíron látni azt teljesen más.
Olvasott és hallott tapasztalatok alapján, ha kiejtjük az esküvő szót, máris egy tízessel (ha nem többel) kerül többe a szolgáltatás. Oké, rendben van, de mit mondjunk, születésnap?Évforduló?Aztán mire kell a sok virág, miért olyan a díszítés? Hazudjunk?Bocsánat. Füllentsünk valamit? Nem tudom. Mindenesetre szerintem ez a legnehezebb az egészben. Meghívó, ültetőkártya, csokrok ez mind mind könnyű, vagy legalábbis könnyebb... De a helyszín kiválasztása....

Egyelőre úgy néz ki, hogy kettő, azaz kettő étterem az, ami talán megfelel az elképzelésnek. Mármint az enyémnek, mert Kedves az egész szervezést cakkumpakk rám pakolta. Mivel időnk van még - mint a tenger a talán egyszer lesz valamikor alkalomig - így nem görcsölök be, hogy úristen kell valamit találom. Én fellélegezhetek, más ara viszont nem. Súgok. MÉLY-LEVEGŐ! Beszív, kifúj. Türelem. Sok.

Talán úgy lenne egyszerű, hogy valaki megkérdezi  a kalapba kerülő éttermeket/szállodákat/stb, hogy egy x fős évfordulós buli mennyibe fájna (mondjuk egy héttel az alkalom előtt). Egy másik pedig egy héttel az alkalom után esküvőre kér árajánlatot. A kettő közti időpont  "alkalma" meg az lesz, amelyik olcsóbb. Persze  ez akár hülyeség is lehet, amit mondok. Valószínű. De annyi mindenre kell költeni és nem szívesen vesz fel az ember újabb és újabb hitelt, meg nem szívesen mondja azt, hogy figyelj anyu apu, fizessétek. Én legalábbis nem akarom őket terhelni ezzel. Valahogy csak lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése